final_key_logo

Βυζαντινή Οχρίδα

Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ - MAP GREY

Λίγα λόγια για την εκδρομή...

Το Papakonstantinou travel σας ταξιδεύει σε μια ιδιαίτερη οδική εκδρομή, μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς, αλλά και μείζονος πολιτιστικής και θρησκευτικής σημασίας. Έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποκαλείται & Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων & λόγω της συνεισφοράς της στη διάδοση της χριστιανικής πίστης.

Περιγραφή

06:30 αναχώρηση. Στάση για καφέ και ξεκούραση λίγο πριν τα Ιωάννινα και στη συνέχεια μέσω Εγνατίας οδού, θα κατευθυνθούμε προς τα σύνορα Νίκης. Διέλευση συνόρων και αναχώρηση για την κοντινή πόλη Μπίτολα το παλιό Μοναστήρι ως η πόλη των προξενείων – αφού φιλοξενούσε 12 πρεσβείες επί Τουρκοκρατίας και ήταν μια κομψή και πλούσια εμπορική πόλη που κατοικούνταν κυρίως από Έλληνες. Θα περπατήσουμε στο πεζόδρομο Σιρόκ Σοκάκ, θα δούμε τον πύργο του Ρολογιού που χτίστηκε το 1830 με ένα πανέμορφο τέμπλο ντυμένο με χρυσό και τα πολλά νεοκλασικά του 19ου αιώνα.Μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για την Οχρίδα άφιξη νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης της Οχρίδας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τη νότια πλευρά της λίμνης Οχρίδας (29 χλμ) όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ (εκκλησία των Αγίων Αρχαγγέλων), με τα δεκάδες παγώνια να κυκλοφορούν ελεύθερα στους κήπους του.

Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο βυζαντινό μοναστήρι, χτισμένο τον 10ο αιώνα, όταν όλη η περιοχή ήταν έδρα της ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Διαθέτει εκπληκτικές τοιχογραφίες και ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Από το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ ξεκίνησαν οι Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος για να διδάξουν στους σλάβους την αλφάβητο (κυριλλικά) και τη Βίβλο. Προσκύνημα στον τάφο του Οσίου και ξενάγηση στους χώρους της Μονής. Στη συνεχεία θα μεταφερθούμε στο κέντρο της Οχρίδας όπου με mini bus θα επισκεφτούμε τον παλιό μεσαιωνικό τομέα της πόλης. Τις εντυπώσεις κλέβουν οι παραδοσιακές ξύλινες κατοικίες του 18ο και 19ο αιώνα, τα δαιδαλώδη λιθόστρωτα σοκάκια,το ρωμαϊκό θέατρο του 1ου μ.Χ. αιώνα και οι πάμπολλες βυζαντινές εκκλησίες, ενώ η πανοραμική θέα από το κάστρο του τσάρου Σαμουήλ που υψώνεται προστατευτικά πάνω από την πόλη είναι συναρπαστική.

Εν συνεχεία αν ακολουθήσουμε το δρόμο που περνά μπροστά από εντυπωσιακά σπίτια θα φτάσουμε στη Μητρόπολη της Αγίας Σοφίας (1035), με τις υπέροχες τοιχογραφίες από τον 11ο, 12ο και 13ο αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Κλήμη, την Παναγία Περιβλέπτου κ.α.Ελεύθερος χρόνος, μπορούμε να κάνουμε προαιρετικά την κρουαζιέρα στα νερά της λίμνης με θέα ειδυλλιακές όχθες, τα ψαροχώρια και τις Βυζαντινές εκκλησίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για γεύμα με μουσική.

Πρωινό και στις 9:00 επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα σύνορα. Διέλευση συνόρων και αναχώρηση για την θα φτάσουμε στα Φλώρινα για φαγητό. Αναχώρηση για την πόλη μας στις 15:00 με ενδιάμεση στάση.

 

Σε  ξενοδοχείο στη λίμνη.

Μονόκλινο επιβάρυνση 30,00€

 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • 2 Διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο στη λίμνη
 • 2 Πρωινά
 • 2 Δείπνα
 • Ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • Ατομικά έξοδα και ότι αναφέρει το πρόγραμμα μας προαιρετικό.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, το εισιτήριο για τα mini bus και για το καράβι για την κρουαζιέρα στη λίμνη.

 • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
 • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.

Gallery

Βυζαντινή Οχρίδα – Μπίτολα – Όσιος Ναούμ-4
Βυζαντινή Οχρίδα – Μπίτολα – Όσιος Ναούμ-3
ΟΧΡΙΔΑ-1.jpg
28-31 Οκτωβρίου 2021 Βυζαντινή Οχρίδα - Μπίτολα - Όσιος Ναούμ-3

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος