final_key_logo
Όρνιθες του Αριστοφάνη - Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου-2
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - GREY MAP

Λίγα λόγια για την εκδρομή...

Στους Όρνιθες ο Αριστοφάνης εξιστορεί την απόφαση δύο Αθηναίων, του Πεισθέτερου και του Ευελπίδη, να εγκαταλείψουν τον κόσμο των ανθρώπων αναζητώντας μια πόλη χωρίς μικρότητα και διαφθορά, όπου να μπορεί κανείς να ζήσει με ειρήνη και δικαιοσύνη. Ιδρύουν μαζί με τα Πουλιά μια πολιτεία στους αιθέρες και υψώνουν ένα τείχος ανάμεσα στους ανθρώπους και τους θεούς.

Η σκηνοθεσία τοποθετεί το έργο σε ένα προ-τραγικό περιβάλλον προσεγγίζοντάς το σαν αρχέγονη τελετή. Και όπως συμβαίνει σε κάθε τελετή, ένας θίασος ζωντανεύει βιωματικά τον μύθο. Οι δύο πρωταγωνιστές ζητούν, αλληγορικά, να «αδειάσουν» από κάθε άλλη ανθρώπινη ιδιότητα και να «κατοικηθούν», άλλοτε ηδονικά κι άλλοτε μανιασμένα, από τη ζωώδη ορμή των πουλιών σε μια παράσταση – συναυλία. Με σύμμαχο την εκρηκτικότητα της μουσικής και της κίνησης, ο Άρης Μπινιάρης δημιουργεί μια σύγχρονη σάτιρα παρασύροντάς μας σ’ ένα ηλεκτρισμένο «άσμα», που ρίχνει εκτυφλωτικό φως στα κρίσιμα ζητήματα της πόλης με το αριστοφανικό έργο πάντα ως πυξίδα.


Μετάφραση Τάσος Ρούσσος

Σκηνοθεσία Άρης Μπινιάρης

Δραματουργική επεξεργασία – Διασκευή Έλενα Τριανταφυλλοπούλου – Άρης Μπινιάρης

Σκηνικά – Κοστούμια Πάρις Μέξης

Μουσική σύνθεση Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Βοηθός σκηνοθέτη Νεφέλη Παπαναστασοπούλου

Bοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου Αλέγια Παπαγεωργίου

Παίζουν (αλφαβητικά) Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, Νίνα Φώσκολου, Γιώργος Χρυσοστόμου

Παραγωγή Τεχνηχώρος Θεατρικές Παραγωγές


Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Περιγραφή

Αναχώρηση στις 14:00 από τα γραφεία μας και με ενδιάμεση στάση θα κατευθυνθούμε προς το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της απελευθερωμένης από τους Τούρκους, Ελλάδας. Σήμερα το Ναύπλιο είναι η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας αλλά και αγαπημένος τουριστικός προορισμός. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, βόλτα, παγωτό και ψώνια στο κέντρο ή στην παραλία του Ναυπλίου με θέα το Μπούρτζι. Επίσης, όσοι αγαπούν το περπάτημα, θα μπορούσαν να κάνουν το γύρο της Αρβανιτιάς.

Συγκεντρωση στις 19:00  για να κατευθυνθούμε στο θέατρο που θα  παρακολουθήσουμε τη παράσταση στο χώρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Επιστροφή στην Πατρα μετα το τέλος της παράστασης.

Εισιτήρια Β’ Ζώνη

  • Εισιτήρια Β’ Ζώνη
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός εκδρομής
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Gallery

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
ΟΡΝΙΘΕΣ_5
ornithes-main
ΟΡΝΙΘΕΣ_12

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος