final_key_logo

Σίφνος – Το στολίδι των Κυκλάδων!

Απλότητα, Ομορφιά, Παράδοση…
Ένα μικρό υπέροχο στολίδι των Κυκλάδων!

ΣΙΦΝΟΣ - GREY MAP

Λίγα λόγια για την εκδρομή...

Η Σίφνος φημίζεται για τις απαλές αμμώδεις παραλίες της και την αγνή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική των παλαιότερων χωριών της, που μοιάζουν με κύπελλα από κύβους ζάχαρης, τα οποία είναι σκορπισμένα στη γη. Οι απόκρημνοι λόφοι της είναι κυματοειδείς με αναβαθμίδες, ένα ενθύμιο από τους αιώνες που οι κάτοικοι του νησιού έπρεπε να καλλιεργούν το μεγαλύτερο μέρος της τροφής τους μόνοι τους. Η Σίφνος δεν είναι τόσο άνυδρη όσο πολλές από τις άλλες Κυκλάδες, οπότε εξακολουθεί να υπάρχει αρκετή γεωργία- το νησί παράγει εξαιρετικό ελαιόλαδο.

Η φήμη της Σίφνου για το φαγητό και τους σεφ της χρονολογείται πάνω από έναν αιώνα, αφού έβγαλε τον πρώτο συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής της σύγχρονης Ελλάδας, τον Νίκο Τσελεμεντέ.

Απλότητα, Ομορφιά, Παράδοση…
Ένα μικρό υπέροχο στολίδι των Κυκλάδων!

Περιγραφή

Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 03:00π.μ. για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και σαλπάρουμε για Κυκλάδες 7:05. Ταξίδι και άφιξη στις Καμάρες το λιμάνι της Σίφνου περίπου 13:00. Αποβίβαση, χρόνος για φαγητό και κατόπιν μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση. Το βραδάκι βόλτα και φαγητό στην Απολλωνία , τη γραφική πρωτεύουσα του νησιού που συναρπάζει με την αρχιτεκτονική της και απέχει μόλις 1,5 χλμ από τον Αρτεμώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Διαν/ση.

Πρωινό και ώρα 10:00 αναχώρηση για να περάσουμε από τα όμορφα Εξάμπελα, πατρίδα του Νικόλαου Τσελεμεντέ και του Αριστομένη Προβελέγγιου με κατεύθυνση το Βαθύ ένα ψαροχώρι με παράδοση στη κεραμική. . Ο ΝικόλαοςΤσελεμεντές ήταν ο πρώτος σε μια μακρά σειρά από γνωστούς σεφ του νησιού- το καλοκαίρι δεν είναι ασυνήθιστο ένα σούπερ γιοτ να αγκυροβολεί στα ανοιχτά μόνο και μόνο για να μπορούν οι επιβάτες να δειπνήσουν σε ένα από τα εξαιρετικά εστιατόρια του νησιού. Μαζί με τα δημιουργικά μεσογειακά πιάτα θα βρείτε και κλασικά σιφνιώτικα πιάτα, όπως το μαστέλο, ζουμερό αρνί αργομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί, και τη ρεβυθάδα, ρεβυθάδα, βραστό ρεβίθι, που ψήνεται όλη τη νύχτα σε νερό της βροχής. Κατά τρόπο βολικό, τα πήλινα σκεύη που είναι απαραίτητα για την παρασκευή αυτών των πιάτων κατασκευάζονται επίσης στη Σίφνο, χάρη στον άφθονο λεπτό πηλό της. Τα κεραμικά κατασκευάζονται εδώ για πάνω από 4.000 χρόνια. Σήμερα 19 εργαστήρια κεραμικής σε όλη τη Σίφνο συνεχίζουν την παράδοση.
Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα με τα Κυκλώπεια Τείχη και το μικρό μουσείο. Άφιξη στο Βαθύ και λίγος χρόνος για μπανιο φαγητο καφεδακι.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου το μεσημέρι . Ξεκούραση και το απογευματάκι θα πάμε στη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού , τον οχυρωμένο οικισμό του Κάστρου που διατηρεί ανέπαφη τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα με επιτύμβιες στήλες, κορμούς αγαλμάτων, επιγραφές και άλλα αρχαία μαρμάρινα αντικείμενα εντοιχισμένα σε διώροφα ή τριώροφα σπίτια αρχοντικά με βενετσιάνικες επιγραφές και οικόσημα και εκκλησίες που φανερώνουν το πλούσιο παρελθόν του οικισμού. Βόλτα στα σοκάκια .Επιστροφή στο ξεν/χείο μας, διαν/ση.

Πρωινό και ώρα 10:30 αναχώρηση για τη προστάτιδα του νησιού Χρυσοπηγή με την Μονή της Παναγίας 17ου αιώνα στην οποία έζησε ο ποιητής Αριστομένης Προβελέγγιος. H Σίφνος έχει συνολικά περισσότερες από 200 εκκλησίες και τα πανηγύρια τους είναι ξακουστά. Έχετε λοιπόν πολλές ευκαιρίες να δείτε τι σημαίνει νησιώτικο τραγούδι! Και πρέπει να το κάνετε καθώς τα πανηγύρια είναι αναπόσπαστο τμήμα της παράδοσης του τόπου. Οπλιστείτε με όρεξη και καλή διάθεση και ακολουθείστε το δρόμο μέχρι το εκάστοτε ξωκλήσι..
Σύντομη επίσκεψη και συνεχίζουμε για το γραφικό ψαροχώρι Χερσόνησο στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού διασχίζοντας τις αγροτικές περιοχές .Εδώ θα έχουμε χρόνο για μπανάκι και φαγητό με ολόφρεσκο ψαράκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, λίγη ξεκούραση και το βράδάκι βόλτα στην Απολλωνία. Διαν/ση.

Πρωινό και χρόνο για μια τελευταία βουτιά. Ώρα 12.00 αναχώρηση από το ξεν/χείο για τις Καμάρες. Χρόνος για φαγητό και αγορές αναμνηστικών. Ώρα 16.05 επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά 21:55, αποβίβαση και επιστροφή στην πόλη μας.

3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Villa Areto Sifnos

  • Μετακίνηση με πολυτελές πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Villa Areto Sifnos με πρωινό μπουφέ
  • Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς – Σίφνος – Πειραιάς
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός του γραφείου και τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια ταξιδίου
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ατομικά έξοδα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Gallery

ΣΙΦΝΟΣ-2
ΣΙΦΝΟΣ-1
ΣΙΦΝΟΣ-3
ΣΙΦΝΟΣ-4

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος