final_key_logo

Πάτμος – Λειψοί

Έμπνευση και αποκάλυψη

Πάτμος - Λειψοί - GREY MAP

Λίγα λόγια για την εκδρομή...

Έμπνευση και αποκάλυψη. Αυτή είναι η Πάτμος, φημισμένη σε όλο τον κόσμο για την αριστουργηματική αρχιτεκτονική της Χώρας της, τη μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Το «νησί της Αποκάλυψης», η «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου»: Ένα σημείο αναφοράς για τον χριστιανικό κόσμο. Ένας τόπος ψυχικής ανάτασης, γαλήνης, περισυλλογής. Ενας προορισμός κοσμοπολίτικος, εκλεπτυσμένος, εστέτ. Οι ομορφιές της δεν είναι κραυγαλέες, οι παραλίες της δεν είναι εξωτικές. Η Χώρα της, όμως, λάμπει. Καταυγάζει το φως της απίθανης ομορφιάς και της σπουδαίας αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς σε όλο το Αιγαίο.

Η αναχώρηση είναι Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 14:00 από Πειραιά με άφιξη στην Πάτμο 22:20
Η επιστροφή είναι Κυριακή 30 Ιουνίου  23:59 από Πάτμο με άφιξη Δευτέρα 01 Ιουλίου στον Πειραιά 08:05

Περιγραφή

Αναχώρηση από Πάτρα στις 08,30 και μεταβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις για να σαλπάρουμε για Πάτμο. Ήδη από το κατάστρωμα, το αεράκι μας προετοιμάζει χαλαρωτικά για το νησί της Αποκάλυψης. Άφιξη αυθημερόν στις 10:00 μμ περίπου, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην Σκάλα και διανυκτέρευση.

Η Σκάλα έχει αρχίσει να ξυπνάει και τα μαγαζάκια βγάζουν τις πραμάτιες τους για να δελεάσουν τους περαστικούς. Έχουμε έτοιμα τα μαγιό μας για μια πρωινή βουτιά στο λιμανάκι μπροστά στο ξενοδοχείο μας.

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για να γνωρίσουμε τις ομορφιές του νησιού και πρώτη μας στάση το μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, τα οποία μαζί με τη Χώρα, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco από το 1999. Ο αέρας άλλης εποχής καθιστά τη Χώρα μια από τις πιο όμορφες του Αιγαίου, ένα κράμα νησιωτικής παράδοσης επηρεασμένη από Κρήτες και Πολίτες έποικους και Σμυρνιούς μαστόρους. Μόλις περάσουμε την πύλη του κάστρου της επιβλητικής Μονής, η ατμόσφαιρα αποκτά άλλη βαρύτητα, κάνοντας αισθητή τη μεταφυσική διάσταση του χώρου. Τα ίδια συναισθήματα προκαλεί και η ατμόσφαιρα του Σπηλαίου της Αποκαλύψεως. Στη διαδρομή μας θα δούμε και τους διάσημους ανεμόμυλους με την καταπληκτική θέα από το πιο ειδυλλιακό σημείο της Χώρας  Η εξόρμησή μας στο νησί συνεχίζεται για να γνωρίσουμε μοναδικής ομορφιάς τοπία, παραλίες με πολύχρωμα βότσαλα στη Λάμπη, παρθένα ψαροχώρια στον Κάμπο, όπου θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Eλεύθερος χρόνος στη Σκάλα. Διανυκτέρευση.

Πρωινή αναχώρηση για μια χορταστική ημερήσια εκδρομή στους μαγευτικούς Λειψούς, κυριολεκτικά μία κουκίδα στο χάρτη του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Οι Λειψοί είναι γνωστοί από την ελληνική μυθολογία ως η Ωγυγία, το μυθικό νησί της θεάς Καλυψούς (τίτλο τον οποίο διεκδικεί και η Γαύδος στην Κρήτη) και βρίσκεται βόρεια από τη Λέρο και ανατολικά της Πάτμου. Το κρυφό “διαμαντάκι του Αιγαίου” φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά του και τη γαλήνη του. Κάνουμε βόλτα στα καλντερίμια της Χώρας, περπατάμε σε γραφικά και ήσυχα σοκάκια και επισκεπτόμαστε (προαιρετικά) το προσκύνημα στην Παναγία του Χάρου, με την μοναδική εικόνα στην Ελλάδα, όπου η Παναγία δεν κρατά βρέφος το Χριστό, αλλά τον Εσταυρωμένο Ιησού.  Φυσικά θα απολαύσουμε βουτιές σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες με τιρκουάζ νερά που αντίστοιχα βρίσκουμε μόνο σε μακρινούς, εξωτικούς προορισμούς. Επιστροφή στην Πάτμο, ελευθερος χρονος και διανυκτέρευση.

Πρωινό, αφήνουμε τα δωμάτιά μας στις 11:00 περίπου. Σήμερα θα επισκεφτούμε  τη Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, το μεγαλύτερο γυναικείο Μοναστήρι του νησιού, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του και έχει εκπληκτική θέα προς τον κόλπο των Κήπων, αφού είναι χτισμένο στην άκρη του βράχου. Συνεχίζουμε με το αρχοντικό Σημαντήρη, το παλαιότερο κτίσμα της Χώρας, το οποίο κτίστηκε το 1625 από Σμυρνιούς τεχνίτες και είναι χαρακτηριστικό πατινιώτικο διώροφο αρχοντικό, που λειτουργεί σήμερα ως λαογραφικό μουσείο. Πολύ κοντά, θα δούμε και την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, που χτίστηκε το 1607. Ο προορισμός του Μοναστηριού ήταν να λειτουργεί σαν καταφύγιο για χήρες, ορφανά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στην υπέροχη παραλία στο Άγριο Λιβάδι ή Γροίκο  και επιστροφή για βόλτες στην Σκάλα. Το βράδυ μεταφορά στο λιμάνι για την επιστροφή μας. (Τις αποσκευές μας τις έχουμε αφήσει από το πρωί σε χώρο που θα μας υποδείξει το ξενοδοχείο).

Διαμονή 3 νύχτες (27+30/06) σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Σκάλα της Πάτμου (HOTEL SKALA***)  www.skalahotel.gr

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Αεροπορικού Τύπου Αριθμημένα  Πειραιάς – Πάτμος – Πειραιάς με την Blue Star Ferries 
 • Διαμονή 3 νύχτες (27+30/06) σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Σκάλα της Πάτμου (HOTEL SKALA***)  www.skalahotel.gr
 • Καθημερινά πρωινό στο ξενοδοχείο σε μπουφέ. 
 • Μετακινήσεις – εκδρομές με τοπικό πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής. 
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας 
 • Φ.Π.Α
 • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους 
 • Ατομικά έξοδα (ποτά, αναψυκτικά, τηλ. κ.λπ.) 
 • Τα γεύματα και τα δείπνα που δεν αναφέρονται
 • Ότι ρητά αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο 
 • Η εκδρομή στους Λειψούς με καραβάκι. 
 • Τα έξοδα μετακίνησης με Mini Bus στους Λειψούς, για την Παναγιά του Χάρου
 • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
 • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
 • Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.

Gallery

Πάτμος-1
Πάτμος-2
Πάτμος-3
Πάτμος-4

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος