final_key_logo

Κωνσταντινούπολη – Βόσπορος – Πριγκηπόννησα

Ανακαλύψετε τις μαγευτικές ομορφιές και τον πολιτισμό της πόλης που αποτελεί γέφυρα μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης.

Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος - Πριγκηπόννησα - GREY MAP

Λίγα λόγια για την εκδρομή...

Κωνσταντινούπολη, «H Πόλη των πόλεων» 

Την ονόμασαν σταυροδρόμι των πολιτισμών…. βασιλίδα των πόλεων…. πρωτεύουσα του Βυζαντίου και τριών διαδοχικών αυτοκρατοριών… η μοναδική πόλη που είναι χτισμένη πάνω σε δύο ηπείρους. Ευρώπη και Ασία…….η πόλη των αισθήσεων…..των ατελείωτων θρύλων…. των γεύσεων της ανατολής….των πολλαπλών αναμνήσεων… της μοναδικής κληρονομιάς της και του ένδοξου παρελθόντος της…Για τους Τούρκους Istanbul, για εμάς τους Έλληνες Κωνσταντινούπολη….ένας τόπος γεμάτος αντιθέσεις, που σίγουρα μας προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Ζήσε μια μοναδική εμπειρία μαζί μας είστε έτοιμοι;

Περιγραφή

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στην Πάτρα (Γούναρη 189)   νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στα  ελληνοτουρκικά  σύνορα  των  Κήπων, έλεγχος  διαβατηρίων, στάση  στα  αφορολόγητα  και  συνεχίζουμε  μέσω  Ραιδεστού  για  Κωνσταντινούπολη. Άφιξη  αργά το απόγευμα  στην  Πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

Με το πρωινό μας θα  ξεκινήσει η περιήγηση μας αρχίζει με το Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία-θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό «Μπλε Τζαμί», όπως έχει ονομαστεί από το χρώμα που κυριαρχεί στην λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέντ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Συνεχίζουμε με το παλάτι των Σουλτάνων, Τοπ Καπί, σημερινό μουσείο, το οποίο θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που φιλοξενεί αλλά και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το Βόσπορο. Συνεχίζουμε την σημερινή μας ξενάγηση με την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες που σύμφωνα με την μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πολύβουο Σκεπαστό Παζάρι με τα 5.000 μαγαζάκια , το γραφικό Καπαλί Τσαρσί & την Αιγυπτιακή Αγορά. Εκεί θα βρείτε ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και θα γνωρίσετε μια άλλη χαρακτηριστική όψη της πόλης.  Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για μια εκδρομή / κρουαζιέρα όπου θα γνωρίσουμε από κοντά τα πανέμορφα, ξακουστά Πριγκηπόνησα, τη Χάλκη και την Πρίγκηπο, καταπράσινες κηλίδες που στολίζουν τα νερά του κόλπου. Λίγα λεπτά αφού ξεκινήσει το πλοίο, στ’ αριστερά μας θα συναντήσουμε το πανέμορφο κτήριο του σταθμού, το οποίο όλοι έχουμε δει στην «Πολίτικη Κουζίνα». Μην παραλείψετε να το βγάλετε μια φωτογραφία! Πρώτη μας στάση, η Χάλκη όπου θα επισκεφθούμε την πολυσυζητημένη Θεολογική Σχολή. Με προσωπικά έξοδα, θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε στον λόφο που βρίσκεται η Σχολή. Καθίστε στα θρανία, νιώστε πάλι μαθητές και ακούστε την ιστορία αυτής της σχολής… Μετά την Χάλκη, θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Το βράδυ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ αλλά και να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα κέντρα με χορό της κοιλιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Πρωινό και σήμερα θα ξεναγηθούμε στις σημαντικότερες Βυζαντινές εκκλησίες της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη, το Επταπύργιο και θα μεταφερθούμε στο Μπαλουκλί. Αφού δούμε την περίφημη αυτή εκκλησία και θαυμάσουμε τα ψάρια της Ζωοδόχου Πηγής, συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών, η οποία μνημονεύεται συχνά στα συναξάρια, εκεί όπου κατά τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εκκλησιάζονταν ο βασιλιάς και οι αυλικοί. Στην εκκλησία αυτή εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Το ταξίδι μας συνεχίζεται με την περίφημη Μονή της Χώρας με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος θα μεταφερθούμε στην Αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Διανυκτέρευση

Πρωινό και αναχώρηση για Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις.

 • Taxim, Hotel Golden Age – 3 διανυκτερεύσεις  
 • Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη – 2 διανυκτερεύσεις
 • 3 διανυκτερεύσεις σε  4**** ξενοδοχείο  (Taxim, Hotel Golden Age )  
 • 2 διανυκτερεύσεις σε  3*** ξενοδοχείο (Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη ) 
 • 5 Πρωινά  
 • Ελληνόφωνα  ξεναγό  για  όλες  τις  ημέρες  της  διαμονής  μας  στην  Πόλη   
 • Τις  ξεναγήσεις  που  αναφέρονται  στο  πρόγραμμα 
 • Εγγύηση  και  συνέπεια  
 • Μεταφορά  με  πολυτελές  κλιματιζόμενο  λεωφορείο
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ατομικά έξοδα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις,
 • Προαιρετικές εκδρομές (Βόσπορο και Πρίγκηπο – Χάλκη)
 • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
 • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Gallery

Κωνσταντινούπολη – Βόσπορος – Πριγκηπόννησα-1
Κωνσταντινούπολη – Βόσπορος – Πριγκηπόννησα-3

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος