OPEN THE WORD YELLOW BLUE SHADOW(1660 x 600 px)

Β’ Χαιρετισμοί Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος (Ακράτα)

*

ΑΙΓΙΟ - ΑΚΡΑΤΑ - GREY MAP

Περιγραφή

Με το Papakonstantinou Travel στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στην Ακράτα για τους Β’ Χαιρετισμούς.

Το Papakonstantinou Travel, διοργανώνει για τους φιλακόλουθους προσκυνητές κατά τη διάρκεια των Χαιρετισμών, ομαδικές επισκέψεις σε μέρη ιερά, όπου η ησυχία του τόπου σε συνδυασμό με την κατάνυξη των Πατέρων, θα μας επιβάλουν.

Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας, είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο αγαπημένους ύμνους των Χριστιανών.  Ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626, στην Παναγία των Βλαχερών, κατά την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης από τους Αβάρους. Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος μαζί με το στρατό απουσίαζαν σε εκστρατεία κατά των Περσών. Στην πόλη υπήρχε ολιγάριθμος στρατός και άμαχος πληθυσμός. Στις δύσκολες αυτές ώρες, που ήταν σίγουρη η πτώση της πόλης, ο πατριάρχης Σέργιος πήρε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και την περιέφερε στα τείχη για να εμψυχώσει τους αμυνόμενους. Ξαφνικά ένας ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε τα πλοία του εχθρού και η νίκη ήταν με το μέρος των Βυζαντινών.  Το ίδιο βράδυ κλήρος και λαός μαζεύτηκαν στην Παναγία των Βλαχερνών και έψαλλαν όρθιοι τον ύμνο, προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου, που ονομάστηκε Ακάθιστος. Ο Ύμνος προϋπήρχε και απηχεί τους δογματικούς όρους της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου. Οι περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν πως είναι έργο του Ρωμανού του Μελωδού. Υπάρχουν και αντίθετες απόψεις που θεωρούν σαν συνθέτες τον Κοσμά τον Μελωδό, τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γερμανό, το Γεώργιο Πισίδη, το μητροπολίτη Νικομηδείας Γεώργιο Σικελιώτη και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φώτιο.

Το θέμα του ύμνου είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Σωτηρία που επήλθε με την ενανθρώπηση του Ιησού Χριστού. Η Παναγία έγινε κλίμακα και γέφυρα, που ένωσε “τα το πριν διεστώτα”, τη γη με τον Ουρανό

Στον επόμενο οίκο Β περιγράφεται η απορία της Θεοτόκου για το πως θα ήταν δυνατό να γεννήσει παιδί, αφού ήταν Παρθένος . Στὴ 2η Στάσι τῶν Χαιρετισμῶν διαβάζονται ἕξι οἶκοι, αὐτοὶ ποὺ ἀρχίζουν ἀπὸ τὰ γράμματα Η ἕως Μ. Ὅποιος τοὺς μελετήσει μὲ προσοχή, ὄχι ἐπιπόλαια καὶ τυπικά, θὰ παρατηρήσει ὅτι ἀναφέρονται σὲ τέσσερα γεγονότα ποὺ ἔχουν σχέση μὲ τὴν γέννησι τοῦ Χριστου, τὴν προσκύνησι των ποιμένων («Ἤκουσαν οἱ ποιμένες…»), την προσκύνηση των μάγων («Θεοδρόμον ἀστέρα θεωρήσαντες μάγοι…»), τὴν Ὑπαπαντὴ τοῦ Κυρίου («Μέλλοντος Συμεῶνος…») καὶ τη φυγὴ στην Αἴγυπτο («Λάμψας ἐν τῇ Αἰγύπτῳ…»).

 Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 15:30 μ.μ. 

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος