final_key_logo

Πανόραμα Ρουμανίας – Σόφια – 6 ημέρες

Μια εκπληκτική εμπειρία που συνδυάζει τις γοητείες της ανατολικής Ευρώπης.

Ρουμανίας - GREY MAP

Λίγα λόγια για την εκδρομή...

Ένα εξαήμερο ταξίδι στο Βουκουρέστι με ενδιάμεση στάση και διανυκτέρευση στη Σόφια μπορεί να είναι μια εκπληκτική εμπειρία που συνδυάζει τις γοητείες της ανατολικής Ευρώπης. Στο Βουκουρέστι, μπορείτε να εξερευνήσετε τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά θαύματα της πόλης, όπως το Κάστρο του Δράκουλα και το Παλάτι του Παρλιαμέντου. 

Περιγραφή

Συνάντηση και μετά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών μας εγγράφων, αναχώρηση για τα σύνορα του Προμαχώνα Ελλάδας-Βουλγαρίας. Συνεχίζουμε για την μονή Ρίλα, πάνω στο βουνό Ρίλα που θα θαυμάσουμε τον θρησκευτικό διάκοσμο της μονής και θα μιλήσουμε για την σημαντικότητα της για τον λαό της γείτονος χώρας. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στον κεντρικό πεζόδρομο Βίτοσα, φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Αφύπνιση και πρωινό. Ξεκινάμε την μέρα μας με περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια, και επίσκεψη στον καθεδρικό ναό Αλεξάντερ Νέφσκι. Στην συνέχεια περιήγηση στα πέριξ του ιστορικού κέντρου όπου θα θαυμάσουμε την Ρώσικη Εκκλησία, το πάρκο της πόλης, την εθνική πινακοθήκη, και τέλος θα καταλήξουμε στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής και τα ευρήματα της αρχαίας Σαρδικής, προγενέστερη πόλη της Σόφιας. Αναχώρηση πλέον με προορισμό την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και βραδινή έξοδος στην παλιά πόλη του Βουκουρεστίου όπου θα ανακαλύψουμε τις γωνιές της πόλης και την νυχτερινή ζωή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Αφύπνιση και πρωινό. Ξεκινάμε την μέρα μας με περιήγηση στην πόλη του Βουκουρεστίου, όπου θα θαυμάσουμε την πλατεία Unirii, το πρώτο νοσοκομείο και την πλατεία πανεπιστημίου, το εθνικό θέατρο, την πλατεία Victoriei, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο Primaverii, όπου ήταν η πολυτελής κατοικία του αρχηγού του κομμουνιστικοσοσιαλιστικού καθεστώτος του Νικολάε Τσαουσέσκου και της οικογενείας του. Στην συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο του χωριού, ένα μουσείο όπου παρουσιάζει στον χώρο του πάρκου Χερεστράου κατοικίες από όλες τις επαρχίες της Ρουμανίας από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι τα μεταγενέστερα. Στην συνέχεια ξεκινάμε την περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου όπου είναι η παλαιότερη χρονολογικά εκκλησία στο Βουκουρέστι, θα δούμε τον ιερό ναό Σταυροπόλεως, το κτήριο της εθνικής Τράπεζας της Ρουμανίας, την φημισμένη μπυραρία Caru Cu Bere, την οδό Lipscani και τέλος θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση. 

Αφύπνιση και πρωινό. Ξεκινάμε την μέρα μας με προορισμό τα περίφημα Καρπάθια Όρη όπου θα έχουμε τον πρώτο σταθμό την επίσκεψη μας στην γραφική Σινάια όπου εκεί βρίσκεται το μοναστήρι της Σινάια, μια δημιουργία από την δυναστεία των Καντακουζηνών. Στην συνέχεια επίσκεψη στο παλάτι Πέλες  όπου ήταν η θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου Α’ της Ρουμανίας. Ακολουθεί επίσκεψη στο Μπραν και συγκεκριμένα στον πύργο του Μπραν όπου λέγεται ότι ήταν μια από τις περιβόητες κατοικίες του Βλαντ Τσέπες, ή αλλιώς γνωστός και Κόμης Δράκουλας. Ελεύθερος χρόνος στην τοπική αγορά, και τελευταίος σταθμός της ημέρας είναι το πανέμορφο Μπρασόβ, όπου θα θαυμάσουμε την μαύρη εκκλησία, την πλατεία δημαρχείου, την κεντρική αγορά της πόλης και τον πεζόδρομο. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή για το Βουκουρέστι με άφιξη στο ξενοδοχείο μας αργά το βράδυ.

Αφύπνιση και πρωινό. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στο παλάτι του λαού ή αλλιώς στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας όπου είναι το βαρύτερο κτίριο της Ευρώπης. Επίσκεψη στην πορεία στο πατριαρχείο της Ρουμανίας και αναχώρηση από το Βουκουρέστι με προορισμό την Σόφια της Βουλγαρίας. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος, φαγητό και διανυκτέρευση.

Αφύπνιση και πρωινό. Αναχώρηση για Πάτρα μετά από ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση και διέλευση των συνόρων Βουλγαρίας-Ελλάδας.  Άφιξη το βράδυ στην Πάτρα. Τέλος εκδρομής.

 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με σύγχρονα, κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*,3* με πρωινό
 • Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 4 δείπνα στα ξενοδοχεία)
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 • Εκδρομή στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυχτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα “Περιλαμβάνει”
 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, checkpoint πόλεων και διελεύσεις (45€)
 • στο Παλάτι του Τσαουσέσκου 65 lei (περίπου 14€ για ενήλικες)
 • Είσοδος στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα 60 lei (περίπου 14€, παιδιά έως 7 ετών δωρεάν, παιδιά 7-16 ετών περίπου 3€)
 • Είσοδος στο Μουσείο του χωριού 30 lei (περίπου 7€)
 • Είσοδος στο Παλάτι του Πέλες 50 lei

Κόστος εισιτηρίων για εισόδους στα μουσεία:

Είσοδος  Σπίτι Τσαουσέσκου: 65 RON // 13€

Είσοδος Μουσείο του χωριού: 30 RON // 6€

Είσοδος Παλάτι του λαού Κοινοβούλιο: 60 RON // 12€

Είσοδος Παλάτι Πέλες: 50 RON // 10€(περίπου 11€, παιδιά έως 7 ετών δωρεάν, παιδιά 7-16 ετών περίπου 3€)

Είσοδος Κάστρο Μπράν: 70 RON // 14€

***: Οι τιμές των εισιτηρίων ενδέχεται να αλλάξουν μέχρι την εκτέλεση της εκδρομής  και θα υπάρξει ενημέρωση φυσικά για την μεταβολή των τιμών

 

Για την είσοδο στα μουσεία δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των ατόμων και είναι προαιρετική και στην ευχέρεια του καθενός για το τι επιθυμεί να επισκεφθεί κανείς.

 

Χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι:

 • Απαιτείται να υπάρχει ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο με ελάχιστη ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες πριν για την διέλευση των συνόρων.
 • Η Βουλγαρία και η Ρουμανία ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεπώς δεν υπάρχουν χρεώσεις για κλήσεις από και προς ελληνικούς αριθμούς αλλά και για χρήση δεδομένων για ίντερνετ, αναλόγως φυσικά και με το πακέτο του εκάστοτε παρόχου που συνεργάζεστε.
 • Στην Βουλγαρία το νόμισμα είναι το Λέβα και η ισοτιμία ανέρχεται περίπου 1€=2 Λέβα.
 • Στην Ρουμανία το νόμισμα είναι το Λέι και η ισοτιμία ανέρχεται περίπου 1€=5 Λέι.
 • Μπορείτε να πληρώνετε παντού με τραπεζική κάρτα για τις δικές σας αγορές. Για τα εισιτήρια των μουσείων ωστόσο απαιτείται να γίνει η πληρωμή τους στο τοπικό νόμισμα καθώς οι κρατήσεις γίνονται ως γκρούπ.
 • Και στην Βουλγαρία αλλά και στην Ρουμανία θα γίνει επίσκεψη σε ανταλλακτήριο για να αγοράσετε συνάλλαγμα, δηλαδή το τοπικό νόμισμα για να μπορείτε να κινηθείτε κατά την διάρκεια του ταξιδιού. 
 • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες.

Gallery

Πανόραμα Ρουμανίας – Σόφια – 6 ημέρες-1
Πανόραμα Ρουμανίας – Σόφια – 6 ημέρες-2
Πανόραμα Ρουμανίας – Σόφια – 6 ημέρες-3
Πανόραμα Ρουμανίας – Σόφια – 6 ημέρες-5

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος