OPEN THE WORD YELLOW BLUE SHADOW(1660 x 600 px)

Καστόρειο – Κάστορας ποταμός – Σπάρτη

Το καταπράσινο ορεινό χωριό στον Ταύγετο. Ένας Μαγευτικός Ποταμός στην Καρδιά της Σπάρτης.

Καστόρειο - Κάστορας ποταμός - Σπάρτη - GREY MAP

Λίγα λόγια για την εκδρομή...

Στην αγκαλιά των βουνών της Σπάρτης, ο ποταμός Καστόρειος, επίσης γνωστός ως Κάστορας, χορεύει μεταξύ των καταπράσινων τοπίων, δημιουργώντας έναν μαγικό δρόμο που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Ο Καστόρειος ποταμός ξεκινά το ταξίδι του από τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και σχηματίζει ένα δίκτυο από ρυάκια και καταρράκτες που προσφέρουν στη Σπάρτη μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Το όνομα “Κάστορας” προέρχεται από τον μυθικό ήρωα Κάστορα, γιο του θεού Δία, που, σύμφωνα με τον μυθικό κύκλο, έχτισε τον ποταμό για να ευνοήσει τους κατοίκους της περιοχής.

Οι όχθες του Καστόρειου φέρνουν στο φως τον πλούτο της τοπικής χλωρίδας και πανίδας. Τα πευκοδάση, οι ελιές και τα λουλούδια συνθέτουν έναν πανέμορφο καμβά που αποτελεί την ιδανική πρόκληση για ρομαντικούς περιπάτους.

Στα πέριξ, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν παραδοσιακά χωριά με πέτρινα σπίτια και πλακόστρωτα σοκάκια. Οι ταβέρνες στις όχθες του ποταμού προσφέρουν τοπικές γεύσεις και ευκαιρίες για να απολαύσετε την ηρεμία του τοπίου.

Το ΚαστόρειοΚάστορας αποτελεί όχι μόνο φυσικό θησαυρό της Σπάρτης, αλλά και έναν ειρηνικό προορισμό που συνδυάζει τη μυθολογία, την ιστορία και την ατελείωτη φυσική ομορφιά.

Περιγραφή

Συγκέντρωση στις 06:30 στο γραφείο μας Γούναρη 189 στην Πάτρα.
Στάση για καφέ στο Αρτεμίσιο. Τα χωριά Παρδάλι, Κονιδίτσα, Σελλασία, Πελλάνα είναι κάποια από τα πολλά χωριά που θα συναντήσουμε στο πέρασμα μας.
Και επιτέλους φτάνουμε εκεί, Που ο Θεός αγαπούσε το χαβιάρι, στο Καστόρειο.
Το Καστόρειο είναι ένα καταπράσινο ορεινό χωριό με καταπληκτική αρχιτεκτονική πανέμορφη πλατεία, σε υψόμετρο 500ων μέτρων, στην βόρεια πλευρά του Ταϋγέτου στον νομό Λακωνίας. Έχει παραδοσιακά εστιατόρια, καφέ και καταστήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε ντόπια προϊόντα (ελαιόλαδο, παξιμάδια, καρύδια, κάστανα και από το ιχθυοτροφείο χαβιάρι, καπνιστές και φρέσκες πέστροφες και σολομούς. Μεταξύ άλλων θα δούμε τις πηγές του Αγίου Μάμα, τον παλαιό νερόμυλο, το ιχθυοτροφείο πέστροφας και Σολωμού όπου παράγεται το πρώτο χαβιάρι στην Ελλάδα, (Ήταν αυτοί που βοήθησαν στην κινηματογραφική παραγωγή της ταινίας Ο Θεός αγαπούσε το χαβιάρι). Θα περπατήσουμε στην γέφυρα και στις όχθες του Κάστορα ποταμού που διασχίζει το Φαράγγι του Κάστορα με μονοπάτια πεζοπορίας όπου θα θαυμάζουμε την πλούσια βλάστηση από καστανιές και καρυδιές σε ένα μοναδικό τοπίο. Θα επισκεφτούμε την μικρή εκκλησία της Μισοσπορίτισσας χτισμένη μέσα σε σπηλιά που ήταν ασκητήριο του Αγίου Θεοκλήτου.
Απολαύστε το μεσημεριανό σας φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια με πιάτα της ώρας, πέστροφες από το ιχθυοτροφείο, κόκορα κρασάτο και πολλές άλλες παραδοσιακές νοστιμιές.

Στην επιστροφή θα επισκεφτούμε τη Σπάρτη για καφέ.

Επιστροφή στην Πάτρα με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτήν την άγνωστη πλευρά του Ταϋγέτου.

  • Μεταφορά και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ατομικά έξοδα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Gallery

12-13 Ιουνίου Σπάρτη Γύθειο Αρεόπολη Λιμένι-1
Καστόρειο - Κάστορας ποταμός - Σπάρτη-2

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος