ITS TIME WATERMARK

Καρδίτσα – Πύργος Ιθώμης – Λίμνη Πλαστήρα – Ιερά Μονή Πελεκητής

*

Λίμνη Πλαστήρα - Μονή Κερνίτσας - Καρδίτσα - GREY MAP

Λίγα λόγια για την εκδρομή...

Ταξιδεύοντας μέσα από τους μονοπάτια της Ελλάδας, η Καρδίτσα προσφέρει μια μαγευτική εμπειρία σε ένα ταξίδι ονειρεμένο με το τουριστικό γραφείο μας. Ξεκινώντας από τον επιβλητικό Πύργο Ιθώμης, όπου η ιστορία συναντά τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, θα βυθιστούμε στη μαγεία του παρελθόντος. Η επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή Πελεκητής μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε τον πλούτο της ορθόδοξης παράδοσης. Αλλά η απόλυτη εμπειρία του ταξιδιού μας είναι η επίσκεψή μας στη Λίμνη Πλαστήρα. Η γαλήνια ομορφιά του τοπίου, τα νερά που αγκαλιάζουν τις γραφικές παρυφές της λίμνης, δημιούργησαν μια μοναδική αίσθηση ευφορίας.

Σας προσκαλούμε να ζήσετε κι εσείς αυτήν την εμπειρία! Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο. Ανακαλύψτε την αληθινή ομορφιά της Καρδίτσας και αφήστε τις μοναδικές εικόνες και αισθήσεις να σας συντροφεύουν για πάντα.

Περιγραφή

Αναχώρηση 07:30 πμ από το γραφείο μας  στάση για καφέ στην Ιτέα. Συνεχίζουμε μέσω Λαμίας και του καινούργιου αυτοκινητόδρομου για Καρδίτσα και το χωριό Πύργος Ιθώμης 11 χιλιόμετρα Ανατολικά του Μουζακίου, στους πρόποδες της οροσειράς των Αγράφων και πλάι στα ερείπια της προ ομηρικής πόλης «ΙΘΩΜΗ», βρίσκεται ο Πύργος Ιθώμης. Ένα σύγχρονο χωριό που ταυτόχρονα διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Χτισμένο μέσα σε πλούσια βλάστηση ελκύει τον επισκέπτη, που μαγεύεται από τις φυσικές του ομορφιές. Έχει έκταση περίπου 4.000 στρέμματα. Εκεί θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον, δίπλα σε ποτάμι και μέσα σε δάσος από αιωνόβια πλατάνια, ακολουθώντας ένα γραφικό μονοπάτι θα ανέβουμε σε Σπηλιά, όπου βρίσκεται αχειροποίητη Θαυματουργή εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής που είναι και η μέρα γιορτής της. Το μεσημέρι θα μεταβούμε  στο Κτήμα Χαλίλη για γεύμα, Το απόγευμα άφιξη στην Καρδίτσα όπου τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με την όμορφη Θεσσαλική πόλη που έχει το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμου στην Ελλάδα. 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιήγηση της λίμνης Πλαστήρα  πρώτη μας στάση στα Καλύβια  Πεζούλας  όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας δίπλα στην λίμνη. Συνεχίζουμε για Παναγία Πελεκητή  στα 1400 μέτρα, πάνω στο χείλος της απόκρημνης πλαγιάς των Αγράφων, ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά του χωριού Καρίτσα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, το μοναστήρι  αποτελεί ένα μεγάλο αρχιτεκτονικό δημιούργημα του 15ου αιώνα. Συνεχίζουμε για τον γύρο της λίμνης και αφού περάσουμε από το φράγμα θα καταλήξουμε στην Πλαζ Λαμπερού όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό. Το απόγευμα επιστροφή στην Πάτρα με ενδιάμεση στάση.

1 διανυκτέρευση  με πρωινό σε ξενοδοχείο στην Καρδίτσα.

  • Μεταφορά και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή, (1) διανυκτέρευση
  • Πρωινό
  • Φόρος διαμονής
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ατομικά έξοδα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Gallery

Λίμνη Πλαστήρα-2
Καρδίτσα-1

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος