final_key_logo

Ιθάκη …στο νησί του Οδυσσέα

…σε περιμένει ένα αξέχαστο τριήμερο γεμάτο περιπέτεια και χαλάρωση!!

ΙΘΑΚΗ - GREY MAP

Λίγα λόγια για την εκδρομή...

Μπορεί ένα ταξίδι να χαρίσει το μύθο και την αθανασία; Μπορεί, εάν ο προορισμός του είναι η Ιθάκη. Ο νόστος του Οδυσσέα: το περιπετειώδες και πολυτάραχο ταξίδι του ήρωα προς την πατρίδα του την Ιθάκη έκανε αυτό το νησί μυθικό, αθάνατο. Το μετέτρεψε σε σύμβολο, έμπνευση, καταφύγιο, με τη βοήθεια της μούσας των ποιητών, όπως του Καβάφη. Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να’ ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις…

Περιγραφή

Αναχώρηση το πρωί στις 04,00 από το γραφείο. Επιβίβαση στο πλοίο 05,45 και αναχώρηση για το νησί του Οδυσσέα. Άφιξη στο λιμάνι Πισαετος και από εκεί φτάνουμε στην όμορφη πρωτεύουσα του νησιού το Βαθύ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στον παραδοσιακό οικισμό που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών, με το που πατούν το πόδι τους στην Ιθάκη. Βόλτα στο λιμάνι με το νεοκλασικό αρχοντικό Μέγαρο Δρακουλη και στα στενά σοκάκια με τις ταβέρνες και τα ζαχαροπλαστεία όπου μπορείτε να γευτείτε τα παραδοσιακά γλυκά του νησιού. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν μπάνιο, περίπατο στα ενετικά κανόνια ή και να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο. Το κτήριο του μουσείου κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1960 ακολουθώντας τα τότε αρχιτεκτονικά πρότυπα. Το Ναυτικό-Λαογραφικό Μουσείο Ιθάκης (Ν.Λ.Μ.Ι.), άνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες το 1997, με μια πλούσια συλλογή αντικειμένων, προσφορά των Ιθακησίων με σκοπό την διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς . Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Ξεκινώντας από την δυτική πλευρά του νησιού και περνώντας από την περιοχή Πηλικατα όπου τοποθετείται η πόλη του Οδυσσέα πρώτη μας στάση το χωριό Σταυρός. Εδω βρίσκετε και η προτομή του Οδυσσέα στο πάρκο της πλατείας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και στην συνέχεια άφιξη στο Αρχαιολογικό μουσείο με Αρχαιολογική Συλλογή  που περιλαμβάνονται ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή του χωριού Σταυρός, τα οποία εκτίθενται στο μουσείο. Στην συνέχεια περνώντας από το χωριό Πλατρειθιας άφιξη στο γραφικό λιμανάκι Φρίκες με τους δύο καλοδιατηρημένους ανεμόμυλους  που μοιάζουν με πολεμικά κάστρα – βίγλες για παρατήρηση, αποτελούσε στις αρχές του 20ού αιώνα το ναυτιλιακό και εμπορικό κέντρο του βόρειου τμήματος του νησιού, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το τοπίο, να κάνουμε μια βουτιά στα καταγάλανα νερά, και να γευματίσουμε.    Επόμενη στάση μας θα είναι το Κιονι. Στενά δρομάκια, πλακόστρωτα, σκαλοπάτια που ξεκινούν από ψηλά και οδηγούν στην ακτή, περνώντας ανάμεσα από περιποιημένα σπίτια και ασπρισμένες αυλές γεμάτες γλάστρες με λουλούδια. Θα έχουμε χρόνο  ελεύθερο για μπάνιο και  γεύμα και επίσκεψη σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στην άκρη της παραλίας του χωριού που είναι σύμφωνα με την παράδοση το σπίτι του Καραϊσκάκη. Σήμερα σώζονται μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι και τα ανοίγματα στις πόρτες και τα παράθυρα. Γυρίζοντας προς το Βαθύ θα επισκεφτούμε το χωριό Ανωγη όπου ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τους τεράστιους πέτρινους ογκόλιθους που φαίνονται δίπλα στο δρόμο γνωστά ως τα «Μενίρ» της Ανωγής. Εδώ θα δούμε και την εκκλησία του χωριού, Κοίμηση της Θεοτόκου, του 12ου αιώνα με αγιογραφίες από Βυζαντινούς καλλιτέχνες και το επιβλητικό βενετσιάνικο καμπαναριό ένα πραγματικό μνημείο. Τελευταία μας στάση το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας των Καθαρών, της πολιούχου της Ιθάκης. Σημείο αναφοράς για τους απανταχού της γης Ιθακησίους. Χτισμένη στη ΝΑ κορυφή του όρους Νήριτον, σε υψόμετρο 600 μ. και σε απόσταση 15 χλμ. από το Βαθύ, πλουτεί ως θησαυρό πολύτιμο την ιερά εικόνα της πολιούχου του νησιού, Υπεραγίας Θεοτόκου της Καθαριωτίσσης. Προσκύνημα και περιήγηση της μονής. Επιστροφή στο Βαθύ, ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφτούμε  τον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ιθάκης και τον Άγιο Νικόλαο των ξένων όπου φιλοξενείται η εικόνα του ‘Χριστού του Ελκόμενου’. Αντικείμενο λατρείας από εκατοντάδες πιστούς αλλά και φίλους της τέχνης, η εικόνα αποδίδεται στον Έλληνα ζωγράφο της Αναγέννησης, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας τέχνης. Εναλλακτικά, θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε δύο ακόμα παραλίες του νησιού το Γιδάκι και το Φιλιατρό, πραγματοποιώντας την προαιρετική κρουαζιέρα διάρκειας 4 ωρών στις καταγάλανα νερά του Ιονίου. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη βόλτα με το σκάφος όπου θα έχετε και την δυνατότητα να κολυμπήσετε σε διάφανα νερά με εκπληκτικό φυσικό κάλλος.

 Μετά το τέλος της κρουαζιέρας, ελεύθερος χρόνος για γεύμα πριν την αναχώρηση μας από το νησί.  Αναχώρηση για το λιμάνι του Πισαετου από όπου θα πάρουμε το καράβι στις 17,15

Επιστροφή στην Πάτρα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.

  • Μεταφορά και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ατομικά έξοδα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Gallery

Ιθάκη-5
Ιθάκη-4
Ιθάκη-3
Ιθάκη-2

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος