ITS TIME WATERMARK

Φλώρινα – Καστοριά – Αμύνταιο – Νυμφαίο

*

Φλώρινα - Καστοριά - Αμύνταιο - Νυμφαίο - GREY MAP

Λίγα λόγια για την εκδρομή...

Καστοριά. Μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με πλούσια φύση και ιστορία. Ένα από τα παγκοσμίως σημαντικότερα κέντρα παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης γούνας. Η δε λίμνη της Καστοριάς έχει χαρακτηριστεί ως “Μνημείο Φυσικού Κάλλους” από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Νυμφαίο. Ορεινός οικισμός που έχει σηματοδοτηθεί, από το 1978, ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός». Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας και ένα από τα δέκα καλύτερα της Ευρώπης. Αναγεννήθηκε μετά από πολλά χρόνια και προσφέρει πλέον ιδιαίτερες τουριστικές υποδομές σε ένα πανέμορφο φυσικό και αρχιτεκτονικό τοπίο, πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Περιγραφή

Αναχώρηση 06:30, ημίωρη στάση στην περιοχή των Ιωαννίνων  και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας για το μουσείο παλαιοντολογίας  στη Μηλιά Γρεβενών όπου θα βρεθούμε στα ίχνη των προϊστορικών ελεφάντων, στη συνέχεια    θα επισκεφθούμε το ορεινό Νυμφαίο στην πλαγιά του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1.350μ. με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο Αρχοντικό – Αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα αλλά και το καταφύγιο της καφέ Αρκούδας, “Αρκτούρος”, γεύμα. Επιστροφή στην Καστοριά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και   χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στις γειτονιές Ντολτσό και Απόζαρι, με τα μοναδικά αρχοντικά, στο κέντρο της πόλης με τα καταστήματα γουναρικών να δεσπόζουν. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό την πόλη της Φλώρινας. Η Φλώρινα είναι η πόλη των καλλιτεχνών, με τον βαλκανικό ήχο και τα έντονα χρώματα, με την καλλιτεχνική έμπνευση και το αρχοντικό παρουσιαστικό. Η πόλη αυτή διατηρεί ένα ασυνήθιστο χρώμα, που καταφέρνει γρήγορα να σας μεταδώσει μια οικεία αίσθηση  περιηγούμαστε στην πόλη-κόσμημα με την πλούσια ιστορία, τα πανέμορφης αρχιτεκτονικής κτίρια και τον ποταμό Σακουλέβα να τη διαπερνά, στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με τη μακεδονίτικη φιλοξενία, σκλαβώνουν τους επισκέπτες της. Θα δούμε τα παλιά αρχοντικά της, χτισμένα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας μέχρι τον Μεσοπόλεμο, με έντονα τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική και απλώνονται κατά μήκος του ποταμού, άλλα συντηρημένα και προσαρμοσμένα στο σήμερα, διατηρώντας ωστόσο την παλιά τους αίγλη. Θα περπατήσουμε παράλληλα με τον ποταμό που διαπερνά την πόλη, στη λιθόστρωτη λεωφόρο Ελευθερίας, σίγουρα ο πιο όμορφος και χαρακτηριστικός δρόμος της πόλης. Μια ατέλειωτη σειρά από παλιά αρχοντικά με έντονα χρώματα, νεοκλασικής, εκλεκτικιστικής και ντόπιας μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, χτισμένα τα περισσότερα κατά την ταραγμένη περίοδο του Μεσοπολέμου, στολίζουν τις όχθες του ποταμού. Τόπος καταγωγής πολλών καλλιτεχνών, η Φλώρινα, παρότι μια μικρή πόλη, έχει αποτελέσει το καταφύγιο πολλών καλλιτεχνών που έχουν επιλέξει να ανοίξουν εκεί τα ατελιέ τους. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε  για το Αμύνταιο, Το Αμύνταιο βρίσκεται σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από τη Φλώρινα και ένα από τα πολλά για τα οποία ξεχωρίζει είναι η απρόσκοπτη θέα που προσφέρει προς κάθε σημείο του ορίζοντα. Το Βέρμιο, το Βίτσι, το Καϊμακτσαλάν, οι Πρέσπες. Το χωριό Άγιος Παντελεήμονας που θα επισκεφτούμε για φαγητό με τη λίμνη Βεγορίτιδα, στην επιφάνεια της οποίας αστράφτουν τρία βουνά, ο Ασκιός, το Βέρμιο και το Καϊμακτσαλάν θα μας  κατακτήσει με τις ταβέρνες του. Επιστροφή το απόγευμα στην Καστοριά.

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα στην άκρη της λίμνης και τα Σπήλαια του Δράκου,  με τις επτά λίμνες και πολλούς σταλακτίτες, θα πάρουμε το καραβάκι και θα κάνουμε  το γύρο της λίμνης όπου θα μαγευτούμε από το τοπίο, το μεσημέρι θα γευματίσουμε στην πόλη. Αναχώρηση για Πάτρα  με ενδιάμεση  στάση στην Παναγία Μικροκαστρου για να προσκυνήσουμε   και εν συνεχεία επιστροφή Πάτρα με ενδιάμεση στάση.

Διαμονή σε ξενοδοχείο  στην Φλώρινα σε δίκλινα δωμάτια.

  • Μεταφορά και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή, (2) διανυκτερεύσεις
  • Πρωινό.
  • Φόρος διαμονής.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ατομικά έξοδα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Gallery

καστοριά-2
καστοριά
Νυμφαίο-2
Νυμφαίο

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος