ITS TIME WATERMARK

Αράχωβα – Αγόριανη Διήμερη

*

Αράχωβα - Χιονοδρομικό Παρνασσού - GREY MAP

Λίγα λόγια για την εκδρομή...

Ετοιμαστείτε για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των ονείρων! Ξεκινώντας από την Αράχωβα, όπου το βουνό συναντά την απεριόριστη ομορφιά, ανακαλύπτουμε τα μυστικά της Παύλιανης, έναν παράδεισο κρυμμένο μεταξύ δασών και ποταμών. Συνεχίζουμε προς το Γαλαξίδι, μια πόλη με έντονη αρχαιολογική κληρονομιά και εκπληκτική θέα στον κόλπο του Κορινθιακού. Κάθε στιγμή είναι μια ανακάλυψη, κάθε τοπίο ένας πίνακας ζωγραφικής. Ετοιμαστείτε να ζήσετε τη μαγεία της Ελλάδας!

Περιγραφή

Πρωινή αναχώρηση (07:30) και με   και με μία ενδιάμεση στάση για καφέ, ανηφορίζουμε στα 1000 περίπου μέτρα υψόμετρο του όρους Οίτη! Πρώτα θα συναντήσουμε τη συνοικία της Κάτω Παύλιανης και ύστερα από 1-2 χλμ. βρίσκεται η Άνω Παύλιανη. Και οι δύο γειτονιές μαζί έχουν μόνιμο πληθυσμό περίπου 500 κατοίκων. Είναι πνιγμένες στα έλατα, τις καρυδιές, τις μηλιές και τις καστανιές!

Εμείς θα σταματήσουμε με το πούλμαν ανάμεσά τους, όπου και βρίσκεται το ΠΑΡΚΑΚΙ ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ ή “ψυχαγωγικό πάρκο Ασωπού”. Πρόκειται για δασικό χώρο αναψυχής μέσα στα πανύψηλα έλατα και δίπλα ακριβώς στο ρέμα του Ασωπού, με δεκάδες πολύχρωμες υφασμάτινες αιώρες δεμένες στα έλατα, ένα γήπεδο βόλεϊ πάνω σε στρωμένο ροκανίδι και με ξύλινες κερκίδες, κούνιες, ξύλινα τραπέζια και άφθονα τρεχούμενα παγωμένα νερά!

Παραμονή στο πάρκο για εξερεύνηση, βόλτα και παιχνίδι περίπου 1μιση ώρα, και φυσικά καφεδάκι στην υπέροχη καφετέρια που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του πάρκου.

Κατόπιν θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν μας για την υπέροχη ΑΓΟΡΙΑΝΗ Παρνασσού. Πνιγμένη κυριολεκτικά στο πράσινο με έλατα, πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και κερασιές να συνθέτουν ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε κατά μήκος του καταρράκτη που τη διασχίζει, και φυσικά ελεύθερο χρόνο περίπου 2 ώρες για φαγητό σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες στην κεντρική πλατεία του χωριού!

Αναχώρηση από την Αγόριανη, και πορεία προς την κοσμοπολίτικη Αράχωβα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσουμε το κοσμοπολιτικό χωριό. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και  ελεύθερος  χρόνο στην Αραχωβα, μπορούμε να επισκεφτούμε τον πύργο με το Ρολόι χτισμένο σε απόκρημνο βράχο (σήμα κατατεθέν της κωμόπολης). Δίπλα στον βράχο, βρίσκεται ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου καθώς και το παλιό Δημοτικό Σχολείο, ένα νεοκλασικό κτίριο δωρεά του Ανδρέα Συγγρού που σήμερα λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο. Μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε, αφού ανεβούμε 264 σκαλοπάτια, τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Στο προαύλιο του ναού βρίσκεται το μνημείο με το κανόνι-λάφυρο και τις πολεμίστρες από την ιστορική μάχη της Αράχωβας, καθώς και το μνημείο του Γ. Καραϊσκάκη. Στα γραφικά σοκάκια, τις πλατείες και τις ταβέρνες της Αράχωβας θα απολαύσουμε τις βόλτες, τον καφέ και το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση το απόγευμα για την Πάτρα, κάνοντας μια  σύντομη στάση στο Γαλαξίδι. Άφιξη στην Πάτρα  νωρίς το βράδυ.

Διανυκτέρευση (1) στην Αραχωβα με πρωινό

Μονόκλινο 20,00 επιβάρυνση

  • Μεταφορά και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή, (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Αραχωβα
  • Πρωινό
  • Φόρος διαμονής
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ατομικά έξοδα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Gallery

Αράχωβα-1
ΑΡΑΧΩΒΑ-2

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος